Εσείς πόσα από αυτά τα 10 υπέροχα παράξενα μέρη ξέρατε ότι υπάρχουν

Σε αυτό τον πλανήτη υπάρχουν μέρη απίστευτα, παράξενα, φανταστικά. Μέρη που ίσως δεν ξέρουμε ότι υπάρχουν και μας εκπλήσουν. Εσείς πόσα από αυτά τα 10 υπέροχα παράξενα μέρη ξέρατε ότι υπάρχουν.

Τα Rainbow Mountains.. Ένα υπέροχο πραγματικά θέαμα που έχει δημιουργηθεί από κοιτάσματα ορυκτών και κόκκινο ψαμμίτη μέσα στα τελευταία εκατομμύρια χρόνια.. Βρίσκεται στο γεωλογικό πάρκο Zhangye Danxia Landform στην Gansu της Κίνας.

Το πιο επικίνδυνο μονοπάτι του κόσμου

 

Colorful Danxia Landform

Υποθαλάσσιο ποτάμι Cenote Angelita.. Μέσα στο ίδιο το νερό δημιουργείται ένα διαφορετικό στρώμα νερού που παραμένει στον πυθμένα λόγω μίξης του αλατιού με το θειικό οξύ.. Βρίσκεται στην περιοχή Yucatan Peninsula του Μεξικού.

Οι καταρράκτες Iguaza.. Είναι γνωστοί και ως ένα από τα 7 θαύματα της φύσης.. Βρίσκονται κοντά στον Paraná και στις Μισιόνες της Αργεντινής.

Η γέφυρα του Falkirk.. Βρίσκεται στα Central Lowlands της Σκωτίας και εξυπηρετεί την μεταφορά διαφόρων σκαφών από το Forth και Clyde Canal στο Union Canal.

Η Άγνωστη “αερότρυπα” της Arizona γνωστή και ως Wupatki National Monument, μία τρύπα που βγάζει άερα… Με τον αστικό μύθο να αναφέρεται σε πνεύματα ανθρώπων που έμεναν τα παλιά χρόνια κοντά στην τρύπα και τώρα προστατεύουν την περιοχή..  Βρίσκεται στην Arizona κοντά στην πόλη Flagstaff.

Το Baba Gurgur μέχρι και το 1948 θεωρούταν ώς η μεγαλύτερη περιοχή πετρελαίου στον κόσμο.. Αυτό που την ξεχωρίζει είναι ότι έχει ασταμάτητη φλόγα ακόμα και τώρα λόγω των φυσικών αερίων στην περιοχή.. Βρίσκεται στο Βόρειο ιρακ.

Η ρόζ λίμνη της Retba.. Το ροζ της χρώμα προκαλείται από τα φύκια Dunaliella salina.. Επίσης περιέχει αλάτι σε υψηλή περιεκτικότητα, πάνω από 40% σε κάποια σημεία.. Βρίσκεται στο Cap Bert στην Σενεγάλη.

Το Son Doong Cave είναι το μεγαλύτερο σπήλαιο στον κόσμο.. Βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Φονγκ Να – Κε Μπανγκ στο Βιετνάμ..

To Catedral de Marmol, ένα θέαμα που προκαλείται από τη διάβρωση του ανθρακικού ασβεστίου στις όχθες της λίμνης General Carrera. Βρίσκεται στην Χιλή.

Τα Ιστορικά μνημεία Mount Nemrut.. Αγάλματα που χρονολογούνται σχεδόν 1 αιώνα π.χ και πιθανολογείται ότι χρίστικαν για να τιμήσουν βασιλείς της εποχής.. Βρίσκονται πάνω στα ψηλά βουνά της Τουρκίας.

 

Via: apotis4stis5

 

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο....μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published.