Επειδή η ζωή έχει δυσκολίες, τα πάνω και τα κάτω της δηλαδή, πρέπει να κρατήσετε το μυαλό σας συγκεντρωμένο και το πνεύμα σας διαυγές. Παρακάτω σας δίνω κάποιες ιδέες και λύσεις για μια καλύτερη ζωή…

1. Συμπεριφέρσου στον εαυτό σου όπως θέλεις να σου φέρονται οι άλλοι. Γίνε ο καλύτερος φίλος του εαυτού σου και όχι ο χειρότερος εχθρός του, μην τον κατηγορείς ποτέ για τίποτα, να του δίνεις πάντα εύσημα. Η ανασφάλεια είναι αυτή που είναι άσχημη, όχι εσύ. Αποδέξου τον εαυτό σου! Να είσαι εσύ, ακριβώς όπως είσαι, με τον όμορφο τρόπο που μόνο εσύ ξέρεις πως.

2. Τα μεγαλύτερα εμπόδια στην ζωή σου είναι τα εμπόδια που το μυαλό σου δημιουργεί. Με το να ανησυχείς τίποτα δεν θα αλλάξει το αποτέλεσμα. Απλά να σκεφτείς ένα λόγο για να συνεχίσεις, πρέπει να σκεφτείς ένα λόγο για να ξεκινήσεις ξανά.

3. Μερικές φορές, για να φτάσεις εκεί που θέλεις να πας, πρέπει να κάνεις αυτό που φοβάσαι να κάνεις. Πρέπει να είσαι γενναίος και να προχωρήσεις μπροστά. Να είσαι αισιόδοξος.

4. Πρέπει να βρεις τη θέση μέσα στον εαυτό σου όπου τίποτα δεν είναι αδύνατο. Πρόσθεσε την αυτοπεποίθηση και τη δέσμευση, να γίνουν στόχος. Πρόσθεσε και τη δράση στη ζωής σου. Ακόμα βάλε αποφασιστικότητα και χρόνο και όλα όσα θέλεις θα γίνουν πραγματικότητα.

5. Δεν χρειάζεται να βλέπεις ολόκληρη την σκάλα, απλά πρέπει να κάνεις το πρώτο βήμα. Μην ξαχνάμε …η αρχή είναι το ήμιση του παντός, κάθε επόμενο βήμα γίνεται όλο και πιο εύκολο. Και με κάθε βήμα βρίσκεσαι όλο και πιο κοντά σε αυτό που αναζητάς.

6. Δεν έχει σημασία πόσες φορές επανεξετάζεις το παρελθόν, δεν υπάρχει τίποτα νέο να δεις. Απλά επειδή έκανες λάθη δεν σημαίνει ότι τα λάθη σε καθορίζουν. Συγχώρεσε τον εαυτό σου και προχώρα.  Θα πρέπει να σηκωθείς και να πεις, «Δεν με νοιάζει πόσο δύσκολο είναι. Δεν με νοιάζει πόση απογοήτευση νιώθω. Δεν πρόκειται να αφήσω αυτό εδώ να με εμποδίσει να προχωρήσω. Θα το εκλάβω σαν ένα μάθημα και θα συνεχίσω μπροστά με τη ζωή μου».

7. Άσχετα με το πόσο δύσκολα ήταν τα πράγματα χθες, είσαι οπλισμένος με τη δυνατότητα και την επιλογή να κάνεις κάτι καλύτερο σήμερα. Ο αγώνας στον οποίο παλεύεις σήμερα, θα σου δώσει την δύναμη που χρειάζεσαι για το αύριο. Μάθε από αυτό και μην εγκαταλείπεις.

8. Ποτέ μην είσαι τόσο απασχολημένος με το να φτιάξεις την ζωή σου που στο τέλος ξεχνάς να ζήσεις. Πίστεψε με όλη σου την καρδιά ότι θα ακολουθήσεις το πάθος σου και κάνε αυτό για το οποίο προορίζεσαι. Δεν υπάρχει ευτυχία και επιτυχία που να βρίσκεται στο παιχνίδι και στον συμβιβασμό με μια ζωή που είναι μικρότερη από αυτή που είσαι σε θέση να ζήσεις.

9. Μπορείς να είσαι μόνο ο εαυτός σου όπως και οι άλλοι άνθρωποι μπορεί να είναι μόνο οι εαυτοί τους. Μερικές φορές προσπαθούμε να γίνουμε όπως μας θέλουν οι άλλοι, αλλά αυτές οι ενέργειες και αντιλήψεις δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα και πάντα καταλήγουν στην απογοήτευση. Θυμήσου, δείξε στους ανθρώπους τον αληθινό και απίθανο εαυτό σου.

10. Μερικές φορές είναι εντάξει αν το μόνο πράγμα που κάνεις είναι να αναπνέεις. Η ζωή μπορεί να γίνει πολύ τρελή και πολύπλοκη, αλλά πάντα να παίρνεις τον χρόνο σου για να επιβραδύνεις, να στοχαστεί και να εκτιμήσεις ότι έχεις. Υπάρχει πάντα κάποιος εκεί έξω που εύχεται να είχε αυτό που έχεις τώρα.