Skip to content
SunnyDay Όταν ο ήλιος λάμπει, τα πάντα γίνονται δυνατά - Εδώ που ο ήλιος δεν δύει ποτέ - Φτιάξε τη δική σου ηλιόλουστη πραγματικότητα!
  • Παραξενα
  • Σπιτι
    • Παιδικο δωματιο
    • Μπαλκονι
  • Διακοσμηση
  • Κηπος
  • Diy – Φτιαχτο μονος σου
  • Ταξιδια
  • Σκεψεις – Αποφθεγματα
    • Αναμνησεις
    • Αυτοβελτίωση
    • Ψυχολογια
  • Ιστοριες με νοημα
  • Γαμος & Βαφτιση
  • Παιδι & Γονεις
  • Γευση
  • Αγαπω τα ζωα
  • Xιουμορ
  • Lifestyle
  • Υγεια
  • Διαφορα
    • Φωτογραφια
    • Τεχνη
    • Τεχνολογια
    • Top Ten – Τα καλύτερα δέκα
    • Διασκεδαση
    • Αθλητικα
    • Φυση
  • Πολιτική Απορρήτου
Χυλοπίτες με μπουτάκια κοτόπουλου και απίθανη σάλτσα
Jul 13 2018
Γευση

Χυλοπίτες με μπουτάκια κοτόπουλου και απίθανη σάλτσα

by Eva
1 Comment

Ένα από τα παραδοσιακά Κυριακάτικα πιάτα μας…Χυλοπίτες με μπουτάκια κοτόπουλου και απίθανη σάλτσα.

Υλικά συνταγής

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 μπουτάκια κοτόπουλου με την πέτσα και το κόκαλο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο καρότο κομμένο σε μικρά καρέ ή τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
  • 1/2 φλιτζ. κόκκινο ξηρό κρασί n ζωμό κότας ή ζεστό νερό
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 κλαδάκι θυμάρι
  • 2 φλιτζ. ντομάτες ψιλοκομμένες
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 500 γραμμ. χυλοπίτες μακριές (ή ταλιατέλες ή παπαρδέλες)

Εκτέλεση
1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλασοτέ κατσαρόλα (φαρδιά και ρηχή). Σε μέτρια φωτιά ροδίζουμε τα μπουτάκια γύρω γύρω μέχρι η πέτσα τους να γίνει τραγανή, περίπου 8΄-10΄.
Αφού τα ροδίσουμε καλά, τα βγάζουμε σε πιατέλα και τα σκεπάζουμε.
2. Στο ίδιο σκεύος προσθέτουμε στο υπάρχον λίπος, το κρεμμύδι και το καρότο. Μόλις το κρεμμύδι γίνει διάφανο, μετά από περίπου 5΄-6΄, τότε προσθέτουμε ξανά τα μπουτάκια και τα βότανα (δαφνόφυλλο και θυμάρι). Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε το κρασί να εξατμιστεί εντελώς, για περίπου 5΄-6΄.
3. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και ρίχνουμε το ζωμό κότας ή ζεστό νερό ώστε να μισοσκεπαστούν τα μπουτάκια. Σκεπάζουμε το φαγητό και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα και 15΄ ή μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο.
Αλατοπιπερώνουμε το φαγητό.
4. Με λαβίδα αφαιρούμε τα μπουτάκια μόλις βράσουν. Συνεχίζουμε να βράζουμε τη σάλτσα, χωρίς το καπάκι πλέον. Ξεκοκαλίζουμε τα μπουτάκια, αφαιρώντας πέτσα και κόκαλα. Με τα χέρια διαλύουμε το ψαχνό σε μικρές μπουκίτσες και το ρίχνουμε στη σάλτσα. Σε αυτή τη φάση η σάλτσα μας πρέπει να είναι πυκνή, γεμάτη αρώματα και τέλεια στη γεύση!
5. Βράζουμε τα ζυμαρικά και αφού τα στραγγίσουμε τα ισομοιράζουμε σε πιάτα. Τα περιχύνουμε με την υπέροχη πυκνή σάλτσα κοτόπουλου.
Mερίδες: 4
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 105 λεπτά
Πηγή

Related posts:

Παραδοσιακός Μπακαλιάρος Πλακί στο Φούρνο: Γεύση Ελλάδας

Μπάρες Πρωτεΐνης στο Air Fryer για Υγιεινά Σνακ

Στικς Ρεβιθιού Panelle: Το Απόλυτο Υγιεινό Σνακ που Νικά Κράκερ & Τσιπς – Μοναδική Συνταγή με Γεύση ...

Like this:

Like Loading...

Related

γευσή, μαγειρική, συνταγές
Share :

Related Posts

Πώς να Φτιάξετε την Τέλεια Λαχανόσουπα στο Σπίτι
Mar 15 2025
Γευση

Πώς να Φτιάξετε την Τέλεια Λαχανόσουπα στο Σπίτι

Λαχταριστά Ζυμαρικά με Φέτα – Η Απόλυτη Ελληνική Συνταγή
Mar 30 2025
Γευση

Λαχταριστά Ζυμαρικά με Φέτα – Η Απόλυτη Ελληνική Συνταγή

Το καρπούζι είναι απλά μια απόλαυση!!!
Aug 04 2015
Γευση

Το καρπούζι είναι απλά μια απόλαυση!!!

Leave a Reply Cancel

Wallndesign - Αυτοκόλλητα Τοίχου για Παιδικό Δωμάτιο, Ταπετσαρίες Τοίχου, Πίνακες Ζωγραφικής

  • DIY: Πώς μπορείτε να μετατρέψετε ένα παλιό μπλουζάκι σε μια υπέροχη καλοκαιρινή τσάντα

  • Diy: Τσιμεντένια Γλάστρα

    • Φθινοπωρινός γάμος: Διακόσμηση σε χρώματα πορφυρό και χρυσό

    • 32 Απαράμιλλες ιδέες διακόσμησης γάμου που θα σας ενθουσιάσουν

    Κατηγορίες

    Δείχνετε πολύ καλύτερα, όταν φοράτε το χαμόγελό σας. Δεν υπάρχει καλύτερη  ομορφιά, από αυτή που έρχεται από μέσα σας.

    @Copyright sunnyday.gr 2025
     

    Loading Comments...
     

      %d