Το γνωστό σε όλους μας Liposan ή ελληνιστί χειλικό βάλσαμο, έχει περισσότερες χρήσεις πέρα από την ενυδάτωση των χειλιών μας.

Υπάρχει στα περισσότερα σπίτια, κυρίως σε σπίτια που κατοικεί γυναίκα, καθώς αρκετοί άντρες το χρησιμοποιούν μόνο όταν τα χείλια τους ξεραθούν τόσο πολύ ώστε να ματώσουν 🙂

Μιλάμε ασφαλώς για το χειλικό βάλσαμο, ή αλλιώς Liposan, από την ομώνυμη μάρκα.

Πέρα από την κλασσική του χρήση, δηλαδή την ενυδάτωση των σκασμένων και ξεραμένων χειλιών, υπάρχουν και αρκετές ακόμη έξυπνες χρήσεις. Εμείς κρατήσαμε μόνο τις πιο πρακτικές και σας τις παρουσιάζουμε παρακάτω.

Ενυδάτωση της μύτης σε περίπτωση κρυολογήματος

Άμεση και πρακτική χρήση απευθείας στην ερεθισμένη περιοχή, θα βοηθήσει στον περιορισμό της ερυθρότητας και την σταδιακή επούλωση τυχόν πληγής.

Προσοχή: δεν μοιραζόμαστε σε αυτήν την περίπτωση το liposan με άλλο μέλος της οικογένειας για να μην μεταδώσουμε κάποιο μικρόβιο από την επαφή με τη μύτη μας λόγω του κρυολογήματος που έχουμε.

erethismeni myti liposan

 

Ενυδάτωση παρανυχίδων

Ναι, μία μικρή ποσότητα στην παρανυχίδα, μπορεί να βοηθήσει σημαντικά ώστε να μην γίνει μεγαλύτερη και πιο επώδυνη.

paranyxides liposan

 

Προστασία επιδερμίδας κεφαλιού από λεκέδες βαφής μαλλιών 

Ένα πέρασμα κατά μήκος της ρίζας των μαλλιών σε μέτωπο, κροτάφους και σβέρκο, θα βοηθήσει κατά τη βαφή των μαλλιών ώστε να μην πασαλειφθούμε με το πινέλο. Η βαφή θα “καθίσει” πάνω στη στρώση του liposan και θα αφαιρεθεί εύκολα στη συνέχεια, αφού θα την εμποδίσει να “ποτίσει”.

vafi malliwn liposan

 

Σταμάτημα μικρής αιμορραγίας από κοψίματα κατά τη διάρκεια ξυρίσματος

Κοπήκατε ελαφρώς στο ξύρισμα; Περάστε αμέσως με μία στρώση liposan ώστε να περιορίσετε την αιμορραγία.

Προσοχή: δεν μοιραζόμαστε σε αυτήν την περίπτωση το liposan με άλλο μέλος της οικογένειας για να μην μεταδώσουμε κάποιο μικρόβιο.

ksyrisma podiwn liposan

 

Ξεμπλοκάρισμα φερμουάρ

Μία μικρή δόση liposan στα δοντάκια ενός φρακαρισμένου φερμουάρ θα το βοηθήσουν να ξεμπλοκάρει και να γλυστρήσει ξανά στα δοντάκια.

fermouar liposan

 

Αφαίρεση υπολείμματος κόλλας στο τζάμι από αυτοκόλλητο.

Απλώστε λίγο liposan στην κόλλα, αλείψτε ελαφρά με το δάχτυλό σας και αφήστε να δράσει για 10 λεπτά. Στη συνέχεια καθαρίστε την περιοχή. Σε όσους αρέσει η χημεία, ίσως θυμούνται από το σχολείο, ότι οι οργανικές ουσίες (πχ πετρέλαιο) διαλύονται με οργανικές. Έτσι η οργανική σύνθεση του liposan, θα αφαιρέσει την οργανική σύνθεση της κόλλας. Σε περίπτωση που τα αποτελέσματα δεν είναι τα επιθυμητά, ζεστάνετε την περιοχή της κόλλας με ένα πιστολάκι μαλλιώς και αφαιρέστε την κόλλα. Το κόλπο αυτό δουλεύει 100% !

autokollito kolla tzami liposanSource link