Εκμεταλλευτείτε τον Χώρο Πίσω από τον Καναπέ με Αυτούς τους Κομψούς Τρόπους

Θα έχετε παρατηρήσει, ίσως, πως όταν τελειώνετε με την διακόσμηση ενός καθιστικού, σχεδόν πάντα μένει κενός κάποιος χώρος – και συνήθως δεν γνωρίζετε τι να τον κάνετε.

Συχνά αυτός ο χώρος βρίσκεται πίσω από τον καναπέ – από τη μία δεν θέλετε να τον κολλήσετε στον τοίχο, από την άλλη ο χώρος αυτός είναι τόσο μικρός που δεν ξέρετε τι να τον κάνετε. Ακόμα και αν ο καναπές σας δεν είναι μπροστά από κάποιον τοίχο, το δίλημμα παραμένει. Γι αυτό κι εμείς θα σας παρουσιάσουμε 7 κομψούς και λειτουργικούς τρόπους ώστε να τον εκμεταλλευτείτε και δημιουργήσετε επιπρόσθετο αποθηκευτικό χώρο.

Υπέροχες ιδέες διακόσμησης για να αναδείξετε τον γκρι καναπέ σας

Βάλτε ένα μακρόστενο τραπέζι Αν πίσω από τον καναπέ σας υπάρχει λίγο παραπάνω χώρος, τότε ένα μακρόστενο τραπέζι μπορεί να αποτελέσει μια πολύ όμορφη και λειτουργική παρέμβαση. Μπορείτε πάντα να προσθέσετε και 2 ή 3 σκαμπό για να δημιουργήσετε μια μικρή γωνιά που θα λειτουργεί ως μίνι μπαρ.

Ενα μακρόστενο τραπέζι μπορεί να αποτελέσει μια πολύ όμορφη και λειτουργική παρέμβαση.

Επενδύστε με ξύλο το κενό πίσω από τον καναπέ Μια απλή κατασκευή που μπορείτε να την φτιάξετε ακόμα και μόνοι σας θα λύσει το θέμα του κενού και θα δημιουργήσει μια περιοχή ιδανική για διακόσμηση. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επενδύσετε με ξύλο το κενό κατά μήκος του καναπέ. Έπειτα μπορείτε να βάλετε πάνω του κεριά, διάφορα διακοσμητικά αντικείμενα και βιβλία.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επενδύσετε με ξύλο το κενό κατά μήκος του καναπέ.

Τοποθετήστε ένα μακρόστενο έπιπλο με ράφια Ένα απλό έπιπλο με διαχωριστικά δεν είναι απλώς όμορφο, είναι και απίστευτα χρήσιμο. Θα δημιουργήσετε αρκετό αποθηκευτικό χώρο που θα σας βοηθήσει να διατηρείτε τον χώρο σας τακτοποιημένο και θα σας δώσει μια καλή αφορμή για να δημιουργήσετε τη διακόσμηση που θέλετε.

Ένα απλό έπιπλο με διαχωριστικά δεν είναι απλώς όμορφο, είναι και απίστευτα χρήσιμο.

Βάλτε φυτά Εκτός από κάποιο μικρό έπιπλο, μπορείτε πάντα να γεμίσετε τον χώρο πίσω από τον καναπέ σας με φυτά. Βάλτε 2 ή 3 ψηλά φυτά για να φέρετε την φύση στον χώρο σας ή ένα μεγάλο φυτό σε συνδυασμό με ένα μακρόστενο τραπεζάκι, όπως ακριβώς συμβαίνει στην παρακάτω φωτογραφία.

Βάλτε 2 ή 3 ψηλά φυτά για να φέρετε την φύση στον χώρο σας.

Δημιουργήστε μια διακοσμητική σύνθεση Εκμεταλλευτείτε το κενό, αλλά και τον τοίχο που βρίσκεται από πάνω του και φτιάξτε τη δική σας διακοσμητική σύνθεση. Εδώ, ένα μικρό ράφι με διακοσμητικά, ένα ξύλινο πλαίσιο που μοιάζει με καθρέπτη και ένα παλιό παραθυρόφυλλο συνδυάζονται αρμονικά και φέρνουν μια μοναδική διακοσμητική σύνθεση στον χώρο.

Φτιάξτε τη δική σας διακοσμητική σύνθεση.

Γεμίστε τον τοίχο με ράφια Ένας πολύ δημιουργικός τρόπος για να ξεγελάσετε το μάτι είναι να βάλετε ράφια στον τοίχο, πάνω από το κενό που δημιουργείται πίσω από τον καναπέ σας. Η προσέγγιση αυτή θα δημιουργήσει μια μικρή οφθαλμαπάτη «εξαφανίζοντας» το κενό και παράλληλα θα σας προσφέρει αρκετό αποθηκευτικό χώρο.

Ένας πολύ δημιουργικός τρόπος για να ξεγελάσετε το μάτι είναι να βάλετε ράφια στον τοίχο.

Δημιουργήστε ένα πλαίσιο Αντί να αναρωτιέστε τι θα κάνετε με τον χώρο πίσω από τον καναπέ σας δημιουργήστε ένα γωνιακό πλαίσιο όπως αυτό της παρακάτω φωτογραφίας και ενσωματώστε τον καναπέ μέσα του. Με αυτόν τον τρόπο εκμεταλλεύεστε τον χώρο όχι μόνο πίσω, αλλά και στα πλαϊνά του καναπέ. Εκεί μπορείτε να βάλετε κουτιά, φυτά, κεριά, βιβλία και τα διακοσμητικά αντικείμενα που αγαπάτε.

Πηγή: spirossoulis