Κόψτε την όρεξή σας τρώγοντας

Λαχταριστή χορτόσουπα

Δεν είναι λίγες οι φορές που ψάχνουμε τροφές και τρόπους υγιεινούς για «να κόψουμε» την πείνα μας ή τουλάχιστον να μας βοηθήσουν να σταματήσουμε να τρώμε.

Παρακάτω θα δούμε πως διάφορες τροφές και ροφήματα μας βοηθούν να το πετύχουμε αυτό και πιστέψτε με αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσετε και έχουν σαν αποτέλεσμα να μας κόψουν την όρεξη.

Καφές ή Πράσινο Τσάι
Ο καφές περιέχει καφεΐνη, η οποία κόβει την όρεξη. Αν δεν είστε του καφέ, δοκιμάσετε το πράσινο τσάι. Όχι όμως  υπερβολική κατανάλωση καφέ, και επίσης, αποφύγετε τον μετά τις 5 το απόγευμα, αν έχετε προβλήματα ύπνου.

Μήλα
Τα μήλα περιέχουν πολύ νερό, έτσι γεμίζουν το στομάχι και δεν παίρνετε θερμίδες. Φάτε ένα μήλο πριν από ένα γεύμα.

Κουάκερ – Νιφάδες Βρώμης
Το κουάκερ αποτελεί ένα τέλειο πρωινό, πλούσιο σε φυτικές ίνες. Η βρώμη πάλι δίνει ένα μακροχρόνιο αίσθημα κορεσμού. Δοκιμάστε το με ζεστό νερό ή γάλα.

Σούπες
Με τις σούπες μπορείτε να κόψετε την όρεξή σας. Να είστε σίγουροι ότι μια σούπα με πολλά λαχανικά θα σας χορτάσει και έχει και λίγες θερμίδες. Ετοιμάζονται πολύ γρήγορα και είναι μυρωδάτες, προσθέστε αν θέλετε και ζωμό κότας.

Φακές
Κάποτε κάναμε ένα …μπλιάχ… για τις φακές, όμως να ξέρετε ότι καθυστερούν να περάσουν από τη διαδικασία της πέψης και έτσι προκαλούν την αίσθηση του κορεσμού στο στομάχι μας. Δοκιμάστε τις φακές και στις σαλάτες σας.

Σολωμός
Προσθέστε στα γεύματά σας και το σολωμό, οι έρευνες που έγιναν έχουν δείξει ότι η πρωτεΐνη μάς χορταίνει.

Μην ξεχνάτε ακόμη ότι μπορείτε να συμπεριλαμβάνετε στα γεύματά σας μικρές ποσότητες τυρί, όσπρια και ξηρούς καρπούς.

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο....μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published.