15 Έξυπνες DIY ιδέες με μονά παρτεράκια για ένα μικρό κήπο, αλλά με καλή οργάνωση

Αναπτύξτε φυτά στον κήπο σας σε απλά παρτέρια που είναι εύκολο να γίνουν, αλλά με απαράμιλλη λειτουργικότητα. Επιλέξτε μία από αυτές τις 15 εξαιρετικές ιδέες για την καλλιέργεια λουλουδιών, φυτών, φρούτων ή λαχανικών σε περιορισμένους χώρους και όμορφη οργάνωση.

30 Υπέροχες DIY ιδέες με πέτρινα παρτεράκια

Παρτέρια από ξύλο
Οριοθετείστε τους χώρους στους οποίους φυτεύετε λουλούδια και λαχανικά με τη βοήθεια ξύλινων σανίδων. Με αυτόν τον τρόπο, θα είστε σε θέση να διατηρήσετε ορισμένους χώρους πρόσβασης μεταξύ αυτών των χώρων λουλουδιών, χώρους που μπορείτε να περάσετε όταν περπατάτε μέσα στον κήπο ή όταν θέλετε να φροντίσετε τα λουλούδια.

Εάν θέλετε να απαλλαγείτε από τη λάσπη, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πέτρες και χαλίκι για να τους τοποθετήσετε γύρω από αυτά τα παρτέρια.

Επαναχρησιμοποιήστε παλιά τούβλα
Η επαναχρησιμοποίηση παλαιών τούβλων για τη δημιουργία παρτεριών είναι μοναδική και δημιουργική. Ανάλογα με το πόσα τούβλα διαθέτετε, αλλά και ανάλογα με τη δημιουργικότητά σας, μπορείτε να τοποθετήσετε τα τούβλα κάθετα ή οριζόντια.

Επαναχρησιμοποιήστε τα παλιά μπουκάλια
Πόσα μπουκάλια κρασιού πετάξατε επειδή δεν γνωρίζατε τι να τα κάνετε; Λοιπόν, μπορείτε να τα ξαναχρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε τέτοια δημιουργικά όρια για τον κήπο σας.

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν οποιαδήποτε γυάλινα μπουκάλια, είτε είναι κρασί, λάδι ή άλλα υγρά αποθηκευμένα σε φιάλες.

Μοναδικά κρεβάτια που οριοθετούνται από κεραμίδια
Πλακάκια ή κεραμίδια μπορούν να οριοθετούν τον κήπο σας. Σίγουρα έχετε επίσης μερικά τέτοια που δεν χρειάζεστε πλέον. Ωστόσο, φροντίστε να ορισμένα ορισμένα εάν τα χρειαστείτε για να αντικαταστήσετε ένα κομμάτι πλακιδίων ή κεραμιδιών που έχουν σπάσει.