Για όσους σεφ ξεχνούν να προσθέσουν σημαντικά συστατικά στις δημιουργίες τους, υπάρχει πλέον το Aromafork ένα αρωματικό πιρούνι το οποίο έρχεται για να καλύψει τα κενά της γεύσης.
Σύμφωνα με την επινοήτρια εταιρεία Molecule-R, από τον Καναδά, η οποία ειδικεύεται σε αξεσουάρ μοριακής κουζίνας, το πρωτότυπο γκάτζετ δημιουργεί στον χρήστη την ψευδαίσθηση διαφόρων γεύσεων μέσω της όσφρησης.

Το φουτουριστικό πιρούνι, συνοδεύεται από 21 αρώματα, όπως π.χ. σοκολάτα, βανίλια, λίτσι, φρούτο του πάθους, φράουλα, βασιλικός, κόλιανδρος, μέντα, αμύγδαλο, καρύδα, κανέλα, τζίντζερ, πιπεριά χαλαπένιο, ουασάμπι, βούτυρο, ελαιόλαδο, τρούφα κ.ά.

Το μυστικό του Aromafork κρύβεται σε μια κάψουλα, η οποία περιέχει ένα ειδικό χαρτάκι για την προσθήκη αρωματικού υγρού, που εντοπίζεται στο τελείωμα της λαβής του λίγο πάνω από το πιρούνι. Με ένα σταγονόμετρο, ο κάτοχός του, ρίχνει στην ειδική θέση το αρωματικό υγρό της επιλογής του με αποτέλεσμα ο χρήστης του πιρουνιού στη συνέχεια, να λαμβάνει το οσφρητικό ερέθισμα την ώρα που καταναλώνει το γεύμα του.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=USNJpezUSmY[/youtube]

«Η αρχική ιδέα ήταν να επαναπροσδιορίσουμε τον ρόλο του πιρουνιού. Έτσι αναπτύξαμε ένα πιρούνι το οποίο ξεγελάει το μυαλό απελευθερώνοντας διαφορετικά αρώματα κάθε φορά» εξηγεί ο πρόεδρος της εταιρείας Τζόναθαν Κουτί. «Το Aromafork θα μπορούσε να αποτελέσει το απόλυτο “εργαλείο” για να μάθουμε να εκτιμούμε καλύτερα το φαγητό μας» υπογραμμίζει ο ίδιος.