Μένουμε σπίτι: Πως θα φέρετε την άνοιξη στο σπίτι σας

Η εποχή της άνοιξης, είναι συνυφασμένη στο μυαλό μας με τις έννοιες της γέννησης και της ανανέωσης. Είναι η καταπληκτική στιγμή που όλα ξαναρχίζουν. Μετά από τον νωχελικό χειμώνα, όλα γύρω μας δίνουν την αίσθηση ότι αρχίζουν να κινούνται με νέους γοργούς ρυθμούς. Και παρόλο που τα πράγματα είναι δύσκολα, υπάρχουν τρόποι μένοντας σπίτι να φέρουμε και την άνοιξη σε αυτό.

Τα σημάδια της ανοιξιάτικης πανδαισίας στη φύση, γίνονται η αιτία έμπνευσης για την ανανέωση των εσωτερικών χώρων του σπιτιού.
Πολύ θα ήθελα, ένα μεσημέρι γυρίζοντας στο σπίτι μου, ν’ αντίκριζα μια νέα φρέσκια ανανεωμένη αίσθηση, απλωμένη σ’ όλους τους εσωτερικούς χώρους.

20 Ιδέες με πολύχρωμα σαλονάκια και λευκούς καναπέδες

Αλλά αφού όλα αυτά συμβαίνουν μόνο στα παραμύθια ή άντε και στα τηλεοπτικά σποτάκια, γι’ άλλη μια φορά θα σηκώσω τα μανίκια… και θα φέρω την καταπληκτική αυτή αίσθηση της ανοιξιάτικης φρεσκάδας μέσα στο σπίτι μου.
Φαίνεται βουνό, αλλά εάν το κάνετε με σύστημα, θα δείτε ότι δεν είναι και τόσο φοβερό.

Ανοιξιάτικο καθάρισμα
Ναι, ξέρω, είναι κουραστικό. Αλλά είναι κάτι που δεν μπορούμε να το αποφύγουμε.
Το ανοιξιάτικο καθάρισμα του σπιτιού, είναι μια κλασική και διαχρονική διαδικασία, που ακόμα και στις μέρες μας διατηρεί την αξία της.
Το σχολαστικό σκούπισμα και το ξεσκόνισμα, θα εξασφαλίσουν μια νέα φρέσκια εικόνα αναζωογόνησης στο εσωτερικό του σπιτιού.
Θυμάμαι το τελετουργικό που ακολουθούσε η μητέρα μου όταν ήμουν παιδί.
Περνούσε ώρες, πλένοντας τις κινέζικες πορσελάνες, τα γυαλικά, και κάθε άλλο διακοσμητικό μπιχλιμπίδι και μετά άδειαζε και καθάριζε όλα τα ντουλάπια.
Κατόπιν, έπλενε τους τοίχους κι έτριβε τα πατώματα.
Όλη αυτή η διαδικασία, θυμάμαι ότι έφερνε μια ανάσα φρεσκάδας και καθαρού αέρα σ’ όλο το σπίτι.
Έτσι λοιπόν, ανοίξτε τα παράθυρα και αφήστε τον αέρα της άνοιξης να πλημμυρίσει τους εσωτερικούς χώρους.
Έπειτα, καλό ξεσκόνισμα και πλύσιμο όπου χρειάζεται.

Τα παράθυρα
Ποιος καλύτερος τρόπος υπάρχει για να φέρεις την άνοιξη στο εσωτερικό του σπιτιού, από το να μπορείς να βλέπεις τη φύση να ανθίζει μέσα από τα καθαρά κρύσταλλα των παραθύρων;
Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, είτε από τους υδρατμούς της κουζίνας, είτε από τα τσιγάρα, είτε από τις δαχτυλιές των παιδιών, τα παράθυρα είναι γεμάτα στίγματα.
Τώρα λοιπόν είναι η στιγμή να τα καθαρίσετε σχολαστικά, τόσο από την εσωτερική τους μεριά, όσο κι από την εξωτερική. Τελειώνοντας με τα παράθυρα, καθαρίστε με προσοχή και τους καθρέφτες του σπιτιού κι έτσι πολλαπλασιάστε το φως που θα διαχέεται στους εσωτερικούς χώρους.

Νέα χρώματα
Για να δημιουργήσετε ένα συνολικό συναίσθημα «ανανέωσης», στο καθιστικό που είναι ο χώρος του σπιτιού που συγκεντρώνεστε και περνάτε περισσότερες ώρες, μπορείτε να ανανεώσετε το χρώμα κάποιου τοίχου ή να επιλέξετε μια νέα πιο ζωηρή διχρωμία σ’ όλους τους τοίχους.
Είναι μια ιδέα εξαιρετικά χαμηλού κόστους, που θα δώσει όμως στο σπίτι σας μια εντελώς νέα και φρέσκια ανανεωμένη εικόνα.

Λουλούδια
Η άνοιξη – στο βάθος του μυαλού μας – σημαίνει λουλούδια. Μην χάνετε λοιπόν την ευκαιρία να γεμίσετε τα βάζα σας με φρέσκα πολύχρωμα λουλούδια.
 Μπορείτε έτσι να φτιάξτε όμορφες πολύχρωμε γωνιές, που θα στολίζουν και θα ανανεώσουν τους εσωτερικούς σας χώρους.
Επάνω στους καναπέδες σας, μπορείτε να ρίξετε όμορφα φλοράλ ριχτάρια, για να δώσετε περισσότερο χρώμα στο σαλόνι σας ή μπορείτε να στολίσετε τους καναπέδες σας με πολύχρωμες φλοράλ μαξιλάρες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή εικόνων: Pinterest