Ουκρανός φωτογράφος καταγράφει το μαγικό κόσμο των σαλιγκαριών σε απίστευτες στιγμές

Έχετε δει ποτέ πριν σαλιγκάρια που μοιράζονταν ένα φιλί; Θα εκπλαγείτε από το πόσο ρομαντική φαίνεται πραγματικά η σκηνή, ειδικά όταν τεντώνουν ο ένας τον άλλον με κεράσι μίσχους στη μέση ενός ήρεμου ποταμού.

Όμορφες φωτογραφίες με ζώα που διδάσκουν τι σημαίνει αγάπη

Η μακρό φωτογραφία δίνει στην πραγματικότητα μια νέα διάσταση. Αυτός ο τομέας της φωτογραφίας έχει γίνει τόσο δημοφιλής με την πάροδο των ετών που τα περισσότερα από τα πρόσφατα δημιουργικά βραβεία στη φωτογραφία πήγαν σε μακρό εικόνες. Η μακρό φωτογραφία βασικά περιλαμβάνει τη σύλληψη μικροσκοπικών αντικειμένων ή οργανισμών και τη διεύρυνσή τους πέρα από την αναλογία 1:1. Ουσιαστικά, παίρνετε αντικείμενα που θα ήταν διαφορετικά πολύ μικρά για να τα παρατηρήσετε και να τα μεγαλώσετε. Η τέχνη δεν ήταν ποτέ τόσο εκπληκτική.

Ο Ουκρανός φωτογράφος της φύσης Vyacheslav Mishchenko, 48 ετών, αιχμαλωτίζει μακρό κόσμους για όσο καιρό θυμάται. Η τελευταία του σειρά σίγουρα θα «σαγηνέψει» το μυαλό σας. Υποκειμενικά, τα σαλιγκάρια δεν είναι τα πιο ελκυστικά πλάσματα στη φύση. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι από εμάς δεν θα τους δώσουμε καμία προσοχή, αλλά ο Μιστσένκο δημιούργησε έναν κόσμο καθαρής μαγείας όπου μπορούμε να δούμε τα πράγματα μέσα από τα μάτια ενός σαλιγκαριού. Φωτογραφίζει πολλούς μικροσκοπικούς οργανισμούς, αλλά τα σαλιγκάρια είναι ιδιαίτερα αγαπημένα.

Το 2014, ο Mishchenko κέρδισε την 1η θέση στην κατηγορία Nature στο Διαγωνισμό International Photography Awards (IPA) με τη σειρά σαλιγκαριών του με τίτλο: «Ένας μαγικός κόσμος σαλιγκαριών».