Η σαλάτα με ρόκα και πεκαρίνο είναι μια νόστιμη και ελαφριά επιλογή που θα σας ενθουσιάσει. Η ρόκα προσφέρει μια ελαφρώς πικρή γεύση, η οποία συνδυάζεται τέλεια με την αλμυρή γεύση του πεκαρίνο. Είναι μια εύκολη συνταγή που μπορείτε να ετοιμάσετε σε λιγότερο από 15 λεπτά, καθιστώντας την ιδανική για καθημερινά γεύματα ή ως συνοδευτικό για δείπνα.

Αυτή η σαλάτα είναι γεμάτη φρέσκα υλικά και δίνει μια αναζωογονητική αίσθηση στο πιάτο σας. Συνδυάζοντας την ρόκα με ντοματίνια, ελιές και τριμμένο πεκαρίνο, θα απολαύσετε μια γεύση που είναι και υγιεινή, και ικανοποιητική. Ακολουθήστε τη συνταγή παρακάτω για να δημιουργήσετε αυτήν την υπέροχη σαλάτα!

Μια φρέσκια, αρωματική και ελαφριά σαλάτα, ιδανική ως συνοδευτικό ή ελαφρύ γεύμα!

Υλικά (για 2 άτομα)

  • 100 γρ. ρόκα (πλυμένη και στεγνωμένη)
  • 40 γρ. πεκορίνο (κομμένο σε λεπτές φλούδες)
  • 10 ντοματίνια (κομμένα στη μέση)
  • 1/4 φλιτζανιού καρύδια ή κουκουνάρι (ελαφρώς καβουρδισμένα)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βαλσαμικό ξύδι
  • 1/2 κ.γ. μέλι
  • Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/2 κ.γ. μουστάρδα Ντιζόν (προαιρετικά, για πιο έντονη γεύση)

Εκτέλεση

  1. Προετοιμασία Υλικών
    • Πλύνετε καλά τη ρόκα και στεγνώστε την με χαρτί κουζίνας ή μια σαλατιέρα με περιστροφή.
    • Κόψτε το πεκορίνο σε λεπτές φλούδες με έναν αποφλοιωτή ή ένα κοφτερό μαχαίρι.
    • Καβουρδίστε ελαφρώς τα καρύδια ή το κουκουνάρι σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι, για 1-2 λεπτά, μέχρι να μυρίσουν ευχάριστα.
  2. Φτιάξιμο Σαλάτας
    • Σε ένα μεγάλο μπολ, τοποθετήστε τη ρόκα, τα ντοματίνια, το πεκορίνο και τα ξηροκάρπια.
  3. Προετοιμασία Dressing
    • Σε ένα μικρό μπολάκι, ανακατέψτε το ελαιόλαδο, το βαλσαμικό ξύδι, το μέλι, τη μουστάρδα (αν χρησιμοποιείτε), αλάτι και πιπέρι.
    • Χτυπήστε τα υλικά με ένα πιρούνι ή μικρό σύρμα μέχρι να γίνουν μια ομοιογενής σάλτσα.
  4. Σερβίρισμα
    • Περιχύστε τη σαλάτα με το dressing λίγο πριν το σερβίρισμα.
    • Ανακατέψτε ελαφρά και απολαύστε!

Συμβουλές
✅ Αν θέλετε μια πιο πλούσια εκδοχή, προσθέστε αβοκάντο ή αποξηραμένα σύκα.
✅ Αντί για καρύδια ή κουκουνάρι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αμύγδαλα φιλέ.
✅ Αντικαταστήστε το πεκορίνο με παρμεζάνα αν προτιμάτε πιο ήπια γεύση.