Τραγανά κολοκυθάκια με κρούστα από κορν φλέικς
Ψάχνετε για ένα τραγανό σνακ που να ικανοποιεί τις λιγούρες σας; Αυτά τα τραγανά μπαστουνάκια κολοκυθιού είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε! Πανέ με νιφάδες καλαμποκιού, αποτελούν ένα υπέροχο ορεκτικό ή συνοδευτικό πιάτο που όλοι θα λατρέψουν. Είτε φιλοξενείτε κάποιο πάρτι είτε απλώς τσιμπολογάτε στο σπίτι, αυτά τα μπαστουνάκια θα σας εντυπωσιάσουν.
Ο συνδυασμός του τρυφερού κολοκυθιού με την τέλεια τραγανή κρούστα από νιφάδες καλαμποκιού δημιουργεί μια υπέροχη αντίθεση υφών. Αυτά τα μπαστουνάκια δεν είναι μόνο εύκολα στην παρασκευή αλλά και μια πιο υγιεινή εναλλακτική των παραδοσιακών τηγανητών σνακ. Θα εκπλαγείτε με το πόσο γρήγορα εξαφανίζονται!
Τραγανά Μπαστουνάκια Κολοκυθιού
Αυτά τα μπαστουνάκια κολοκυθιού είναι ελαφριά, τραγανά και γεμάτα γεύση. Η κρούστα από νιφάδες καλαμποκιού προσθέτει έναν απολαυστικό τραγανό χαρακτήρα που συμπληρώνει τέλεια το μαλακό εσωτερικό του κολοκυθιού – τα καθιστά ακαταμάχητα.
Υλικά
-
2 μέτρια κολοκύθια, κομμένα σε μπαστουνάκια
-
1 φλιτζάνι νιφάδες καλαμποκιού (cornflakes), θρυμματισμένες
-
1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
2 μεγάλα αυγά, χτυπημένα
-
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
-
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
-
Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
-
Λάδι για τηγάνισμα (προαιρετικό) ή σπρέι μαγειρέματος για ψήσιμο
Οδηγίες Εκτέλεσης
-
Προετοιμασία Κολοκυθιών: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220°C ή ζεστάνετε λάδι σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Κόψτε τα κολοκύθια σε μπαστουνάκια.
-
Ετοιμασία για Πανάρισμα: Σε ένα μπολ βάλτε το αλεύρι. Σε δεύτερο μπολ, χτυπήστε τα αυγά. Σε τρίτο μπολ ανακατέψτε τις θρυμματισμένες νιφάδες καλαμποκιού με τη σκόνη σκόρδου, τη σκόνη κρεμμυδιού, αλάτι και πιπέρι.
-
Πανάρισμα Κολοκυθιών: Βουτήξτε κάθε μπαστουνάκι κολοκυθιού πρώτα στο αλεύρι, μετά στα χτυπημένα αυγά και τέλος στο μείγμα νιφάδων, πιέζοντας ελαφρά για να κολλήσει καλά η επικάλυψη.
-
Μαγείρεμα Κολοκυθιών: Για ψήσιμο, τοποθετήστε τα παναρισμένα μπαστουνάκια σε ταψί με λαδόκολλα και ψεκάστε με σπρέι μαγειρέματος. Ψήστε για 20–25 λεπτά, γυρίζοντας τα στη μέση, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. Για τηγάνισμα, μαγειρέψτε τα σε λάδι για 2–3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
-
Σερβίρισμα: Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσουν ελαφρώς πριν τα σερβίρετε. Απολαύστε τα με την αγαπημένη σας σως!
Όταν η μελιτζάνα έχει καλύτερη γεύση από τις τηγανητές πατάτες – Όλο το μυστικό βρίσκεται στο κουρκούτι και στη νόστιμη σάλτσα
Χρόνος Προετοιμασίας & Μαγειρέματος
-
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
-
Χρόνος Μαγειρέματος: 25 λεπτά
-
Συνολικός Χρόνος: 40 λεπτά
Διατροφικές Πληροφορίες (ανά μερίδα)
-
Μερίδες: 4
-
Θερμίδες: 150 kcal
-
Λιπαρά: 5 g
-
Πρωτεΐνες: 4 g
-
Υδατάνθρακες: 25 g