Όταν η μελιτζάνα έχει καλύτερη γεύση από τις τηγανητές πατάτες – Όλο το μυστικό βρίσκεται στο κουρκούτι και στη νόστιμη σάλτσα

Αυτές οι μελιτζάνες είναι πολύ πιο νόστιμες από τις κανονικές τηγανητές πατάτες! Το μυστικό της γεύσης βρίσκεται στο κουρκούτι, καθώς και στην πεντανόστιμη σάλτσα γιαουρτιού με χόρτα, που ταιριάζει τέλεια με τη μελιτζάνα!

Φανταστικά τσουρέκια με προζύμι γεμιστά με σοκολάτα – Έμπνευση για απογευματινό καφέ

Συστατικά:

2 μελιτζάνες
αλάτι, μπαχαρικά για γεύση.
3 αυγά
100 γρ. αλεύρι;
φυτικό λάδι για τηγάνισμα
125 ml φυσικό γιαούρτι χωρίς πρόσθετα.
80 ml μαγιονέζα
χυμός λεμονιού
χόρτα για γεύση (άνηθος, μαϊντανός, κόλιαντρο).
Κόβουμε τη μελιτζάνα σε κομμάτια, αλατίζουμε, αφήνουμε για 20 λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρέστε την περίσσεια υγρού με χαρτοπετσέτες.

Χτυπάμε τα αυγά με το αλεύρι, το αλάτι και τα μπαχαρικά. Περιχύνουμε με τη μελιτζάνα, ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε αρκετό φυτικό λάδι στο τηγάνι, ζεσταίνουμε και τηγανίζουμε τη μελιτζάνα σε κουρκούτι μέχρι να ροδίσει. Τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι.

Ετοιμάστε τη σάλτσα: συνδυάστε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το αλάτι, τα μπαχαρικά, το χυμό λεμονιού και τα ψιλοκομμένα χόρτα.

Σερβίρετε στο τραπέζι! Δοκιμάστε το – είναι πραγματικά εκπληκτικά νόστιμο.