Δεδομένου ότι δεν μπορεί να υπάρξει  Χριστούγεννα χωρίς ένα περίτεχνο χριστουγεννιάτικο δέντρο, δύσκολα θα μπορούσαμε να φανταστούμε το Πάσχα χωρίς χρωματιστά αυγά. Περίτεχνα αυγά είναι ένα σύμβολο του Πάσχα και αυτή η παράδοση πηγαίνει πίσω στην Μεσοποταμία. Σήμερα, οι άνθρωποι έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για την αγορά ή διακοσμημένα σοκολενιώ αυγών του Πάσχα, αλλά ας είμαστε ειλικρινείς, διακοσμώντας μόνοι σς, δεν υπάρχει τίποτα πιο διασκεδαστικό!

Ακολουθώντας την παραδοσιακή μέθοδο βαφής των αυγών  είναι σίγουρα γνωστό σε όλους σας. Αυτά τα αυγά βρασμένα σε δέρματα κρεμμύδι μοιάζουν με μικρά έργα τέχνης. Στείλτε μας τις αναφορές σας στο Facebook μας, και μοιραστείτε χαρά αλλά και τη δημιουργικότητα.

Παράδοση Αυγά βαμμένα και διακοσμημένα με χρήση φύλλων και των φυτών

Θα χρειαστείτε:

     φλούδες κρεμμυδιού (Μπορείτε να συνδυάσετε το κόκκινο και το κίτρινο 10-15 βολβούς, ανάλογα με το πόσα αυγά θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε),
     άσπρα αυγά,
     λίγο αλάτι (πρόληψη  ζημιών στο κέλυφος),
     1 κουταλιά της σούπας ξίδι (αποτρέπει τη διαρροή των αυγων),
   παλιές κάλτσες, ψαλίδι και κλωστή,
     Φυτό της επιλογής σας (βεβαιωθείτε ότι δεν είναι δηλητηριώδες).

Διαδικασία:

     Διαμόρφωστε τα καλσόν σας
     Τοποθετήστε τα φύλλα που θέλετε να εκτυπώσετε πάνω στο αυγό.
     Προσεκτικά τυλίξτε το αυγό και τα φυτα στα καλσόν βελόνα
     Γεμίστε τα κελύφη κατσαρόλα και τα αυγά και ρίχνουμε νερό στο υψηλότερο επίπεδο.
     Όταν αρχίζει να βράζει,  μειώστι τη φλόγα στο μέσο και βράζουμε για 12-15 λεπτά. Ελέγξτε τους μετά από 12 λεπτά, αν το χρώμα είναι στις προτιμήσεις σας. Αν όχι, ήταν αρκετά χλωμό δέρμα, ώστε να μπορείτε να προσθέσετε μια τσάντα τσαγιού ή καφέ.  Εάν ναι, τοποθετήστε τα αυγά σε ένα σουρωτήρι και ρίξτε τα με κρύο νερό και στη συνέχεια αφαιρέστε τα προσεκτικά από το καλσόν.
     Τελειώσατε! Καλό Πάσχα

Παράδοση Αυγά βαμμένα και διακοσμημένα με χρήση φύλλων και των φυτών1 Παράδοση Αυγά βαμμένα και διακοσμημένα με χρήση φύλλων και των φυτών2