Εύκολες και γρήγορες Ιαπωνικές τηγανίτες Ντοριγιάκι, Γεμιστές με μαλακή κρέμα
Λαχταράς κάτι μαλακό και γλυκό χωρίς κόπο; Το ιαπωνικό Ντοριγιάκι σε εκδοχή με κρέμα ζαχαροπλαστικής είναι η τέλεια λύση. Έτοιμο γρήγορα, με απλά υλικά και απίθανο αποτέλεσμα.
- Αφράτη υφή
- Γλυκιά, απαλή κρέμα
- Ιδανικό για σνακ ή επιδόρπιο
Γιατί κρέμα αντί για κόκκινο φασόλι;
Η κρέμα κάνει τη συνταγή πιο γρήγορη και πιο εύκολη, με ήπια γεύση που ταιριάζει σε μικρούς και μεγάλους. Όταν κρυώσει σωστά, γίνεται λεία και αρωματική.
Οφέλη της σπιτικής κρέμας
- Κρεμώδης υφή
- Γρήγορη ψύξη για καλύτερη γεύση
Υλικά για το μείγμα των pancakes
- 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 60 g ζάχαρη
- 20 g μέλι
- 100 g αλεύρι μαλακό
- 2 g μπέικιν πάουντερ
- 30 g γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 g εκχύλισμα βανίλιας
Σημείωση: Καλό είναι να κοσκινίσεις το αλεύρι για πιο ομοιόμορφο μείγμα.
Συμβουλή για υλικά σε θερμοκρασία δωματίου
Τα αυγά και το γάλα σε ήπια θερμοκρασία δίνουν πιο σταθερό, λείο μείγμα. Μέτρησε όλα τα υλικά πριν ξεκινήσεις.
Προετοιμασία του μείγματος
- Χτύπησε αυγά και ζάχαρη, μετά πρόσθεσε το μέλι.
- Ρίξε το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ανακάτεψε απαλά.
- Πρόσθεσε το γάλα και τη βανίλια.
- Βάλε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Γιατί μπαίνει στο ψυγείο;
Η ξεκούραση βοηθά να σταθεροποιηθεί το μείγμα, να βγουν ομοιόμορφες φουσκάλες και να ψηθεί πιο ίσια η επιφάνεια.
Υλικά για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
- 2 κρόκοι αυγών
- 35 g ζάχαρη
- 15 g αλεύρι για κέικ, κοσκινισμένο
- 1 g εκχύλισμα βανίλιας
- 200 ml γάλα
Κοσκίνισμα αλευριού για την κρέμα
Αποφεύγει τους σβόλους και κάνει την κρέμα πιο λεία.
Πώς φτιάχνεις την κρέμα βήμα βήμα
- Ζέστανε το γάλα μέχρι να σχηματιστούν μικρές φούσκες στο χείλος της κατσαρόλας, έπειτα κλείσε τη φωτιά.
- Ανακάτεψε κρόκους, ζάχαρη, αλεύρι και βανίλια.
- Πρόσθεσε το ζεστό γάλα σε τρεις δόσεις, ανακάτευε χωρίς να σταματήσεις.
- Επίστρεψε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακάτευε μέχρι να πήξει.
- Μετέφερε σε φαρδύ μπολ για γρήγορη ψύξη, σκέπασε την επιφάνεια και βάλε ψυγείο.
Τεχνική για σωστό “tempering”
Ρίξε το γάλα σε τρεις δόσεις για να μη “κόψει” το αυγό.
- Ρίξε αργά
- Χτύπα ζωηρά με σύρμα
Σωστή ψύξη της κρέμας
Το φαρδύ μπολ ρίχνει γρήγορα τη θερμοκρασία. Κάλυψε την επιφάνεια για να μην κάνει πέτσα.
Ψήσιμο των pancakes
- Άλειψε το τηγάνι με λεπτή στρώση λαδιού, ζέστανε σε μέτρια φωτιά.
- Ρίξε κουταλιές από το κρύο μείγμα.
- Μόλις εμφανιστούν φουσκάλες αέρα, γύρισε προσεκτικά.
- Ψήσε μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα και να μείνουν μαλακά.
Πότε γυρίζεις;
Οι φουσκάλες αέρα στην επιφάνεια δείχνουν ότι ήρθε η ώρα να γυρίσεις. Τα πλαϊνά πρέπει να δείχνουν σταθερά.
Συναρμολόγηση του ντοραγιάκι
- Χτύπησε ελαφρά την κρύα κρέμα να γίνει λεία και βάλε τη σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.
- Βάλε μια μέτρια ποσότητα ανάμεσα σε δύο τηγανίτες.
- Πίεσε απαλά. Η μέτρια γέμιση κρατά το γλυκό μαλακό και ισορροπημένο.
Μικρό tip για τη σακούλα
Γέμισε την μόνο με κρύα κρέμα για ομοιόμορφο γέμισμα και καθαρές άκρες.
Το αποτέλεσμα και η γεύση
Το εσωτερικό είναι αφράτο, με πλούσια, γλυκιά κρέμα. Είναι πολύ νόστιμο και ελαφρύ.
- Μαλακές τηγανίτες
- Κρεμώδη γέμιση
Σύνοψη και σημειώσεις
- Θερμοκρασία δωματίου για αυγά και γάλα
- Ξεκούραση μείγματος 30 λεπτά
- Κρέμα καλά κρύα πριν το γέμισμα
- Γύρισμα όταν εμφανιστούν φουσκάλες
Κλείσε τα μάτια και δάγκωσε ένα ζεστό ντοραγιάκι. Η απλότητα κερδίζει. Φτιάξ’ το σήμερα και μοιράσου το με αγαπημένους.


